- 3 orta boy patates
- 300 gr kıyma
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet çarliston biber
- tuz, karabiber, pul biber
İlk olarak bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup, tencerenin altını yakın. Daha sonra salça ve kıymayı da tencereye koyup, kavurun. Kıyma koyulaşmaya başlayana kadar, patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Daha sonra kıymanın içerisine çarliston biber ve ince ince kesilmiş sarımsakları da ekleyin.
Son olarak küp küp doğradığınız patatesleri de tencereye ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine 1.5 su bardağı su ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder