3 Temmuz 2013 Çarşamba

Çikolatalı Düğümler

 Malzemeler;
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3- 4 su bardağı un

Damla çikolata

Yapılışı;
Sütü sıcak ılık kıvama getirin. Unu bir kaba eleyin, şeker, tuz ve mayayla karıştırın. Ortasını açarak yumurta sarısı harici malzemeyi ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. En az yarım saat mayalamaya bırakın. Düğüm poğaçalar gibi damla çikolatalarla hazırlayın. Damla çikolataların erimemesi için ekstra bir şey yapmadım. Poğaçanın içinde pişerken hiç erimiyorlar. 180 - 200 arası bir derecede pofuduk pofuduk olana, altı üstü kızarana dek pişirin.
Mayalı hamurla ilgili daha fazla bilgi bu postta.. Fotoğraftaki poğaçaların yarısı cahide&jibek'in şeritli poğaçaları şeklinde..
Ben mayalı hamurla oynamayı çok seviyorum. Öyle ki mayalı bir hamurla en az üç çeşit hazırlıyorum. Ama tarif hep aynı şekil farklı olduğundan eklemiyorum. Çünkü mayalı hamur bana göre oyun hamuru gibi, evir çevir kıvır çevir, istediğini yap:) Hayatınızda en az bir kere hamur mayalayın diye iddialı bir söz bile atarım ortaya.. Mayalı hamurlarınız bereketli olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder