moda, sağlık, diyet, rüya tabirleri, yemek tarifleri, şarkı sözleri, albümler, tarih, biyografi
3 Temmuz 2013 Çarşamba
Elmalı Kurabiye
Malzemeler;
250 gr tereyağı tadında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3.5 - 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için;
3 adet elma
1 çay bardağı esmer toz şeker
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Yapılışı;
Elmaları rendeleyin ve bir tavaya alın. Esmer şeker ilavesiyle karamelize olup, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
Tereyağı ve yoğurdu oda sıcaklığına getirin. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip bu malzemeleri birbirine iyice karıştırın. 3. 5 su bardağı un ve kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ele yapışmayan ve de dağılmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her birini elinizle fincan tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların ortasına elmelı harçtan koyup katlayın. Üste gelen kat alttaki hamur gözükecek şekilde biraz geride kalsın. Alttaki hamuru üstteki hamura yapıştırıp kıvırarak yukarıdaki şekli verin. Yağlı kağıt serili tepside 180 derecede 20 - 25 dk. pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktığında pudra şekeri serpin. Ilık - soğuk tüketin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder