Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tüp limon esansı veya 1 limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç fıstık
2 - 2.5 su bardağı un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri ve yumurtayla yoğurarak krema kıvamına getirin. Limon aroması ve pirinç fıstıkları ekleyin. 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilyayı karışımın üzerine eleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıp özleşene dek, gerekirse un ilavesi yaparak yoğurun. 15 - 20 dk. buzdolabında bekletin. Yarım mm kalınlığında açıp dilediğiniz gibi kalıpla şekillendirerek 170 derecede 20 - 25 dk. kadar pişirin. İlk sıcağı çıktığında pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yumuş yumuş değil biraz kıtır, bisküvi misal bir kurabiye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder