3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tahinli Çörek

Malzemeler;
10 adet 2'li milföy hamuru (20 kare yaprak)
1.5 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yağlı haşhaş
1 yumurta sarısı
Fındık içi (Tercihen kabuklu)

Yapılışı;
Tahin, yağlı haşhaş ve toz şekeri derin bir kasede iyice birbirine karıştırın. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Oda sıcaklığına gelen milföyleri un serperek A4'ten az irice açın. Tahinli içten kenarlardan 1cm boşluk bırakarak hamurun her tarafına tabaka halinde sıvayın. Geniş kenarından rulo yapıp burarak sıkı bir gül böreği şeklinde sarın. Ucunu hamurun altına sıkıştırın. Bütün hamurları böyle hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fındık içi serpiştirin. 180 derecede yavaş yavaş altı üstü kızarana dek pişirin. Doya doya yiyin, lezzetin farkına varın :) Kaçamağınızın adı bu sefer tahinli çörek olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder